Vejledning Stormskade
1. Begræns skaderne så meget som muligt
Er der eksempelvis blæst tagsten af taget, så skal det afdækkes for at undgå, at der trænger vand ind i bygningen. Hvis det ikke er muligt selv at klare at afdække eller på anden måde begrænse skaderne så kontakt enten håndværker eller skadeservicefirma.
Forsikringsselskabet dækker typisk rimelige udgifter til redning, bevaring og oprydning hvis skaden er dækket af forsikringen. Det kan eksempelvis være udgifter til at få afdækket / sikret bygningen, så der ikke sker yderligere skade.
OBS – lad være med at gå ud før det er sikkert. Nedfaldne genstande kan føre til voldsomme personskader.
2. Dokumentation
Husk at tage billeder eller gemme beskadigede genstande således det er muligt at dokumentere skaden over for forsikringsselskabet. Gem kvitteringer for de udgifter der vedrører skaderne.
3. Anmeldelse af skade
Der er typisk brug for følgende oplysninger når skader skal anmeldes:
- Hvornår er skaden sket? (Dato og tidspunkt hvis muligt) - Adresse / sted hvor skaden er sket samt hvilke dele af bygningerne der er beskadiget - Beskrivelse af skaden - Dit bedste bud på hvad det vil koste at udbedre skaden (hvis muligt) - Fotos hvis muligt - Navn og nummer på håndværker eller skadeservicefirma - hvis du allerede har taget kontakt - Kontaktoplysninger til den som forsikringsselskabet må kontakte vedrørende skaden.
Du finder kontaktoplysninger til dit forsikringsselskab på din police, eller på forsikringsselskabets hjemmeside.
Særligt ved landsdækkende storme, hvor mange anmelder skader samtidig, vil den hurtigste vej til at få behandlet skader være at anmelde direkte på forsikringsselskabets hjemmeside. Dette skyldes at kunder ofte kontaktes i den rækkefølge skaderne er anmeldt.
Vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe – sig blot til! Skader kan anmeldes online til os - se mere her:
https://www.danskerhvervsassurance.dk/skadeanmeldelse.html |